FOGYASZD FELELŐSSÉGGEL!

A Borsodi Sörgyár kiemelt témaként kezeli a túlzott, felelőtlen és a kiskorúak alkoholfogyasztásának kérdését. Azt szeretnénk elérni, hogy minőségi termékeinket felelősségteljesen és örömmel fogyasszák azok, akik elég idősek hozzá. Olvassa el a globális alkohol irányelvünket és nézeteinket, hogy jobban megértse elkötelezettségeinket e kritikus kérdések iránt.

Minden alkalmazottunktól elvárjuk, hogy felelősségteljes alkoholfogyasztás képzésen vegyenek részt. Ez magában foglalja az irányelveinket és azt a szerepet, amelyet munkavállalóink játszanak a családjaikban és közösségeikben a felelősségteljes viselkedés kialakításában. Továbbá kereskedelmi alkalmazottainktól elvárjuk, hogy megértsék kereskedelmi felelősségvállalási irányelvünket, hogy ellássuk őket részletesebb útmutatással arról, hogyan fejlesszék, csomagolják, értékesítsék és adják el termékeinket felelősségteljesen.

Esettanulmányaink több részletet tartalmaznak arról, hogyan valósítjuk meg az alkohol iránti elkötelezettségeinket és a kereskedelmi felelősségvállalásunkat, valamint hogyan társulunk a különleges felelősségvállalási programokba.

Ipari együttműködés

2012 októberében csatlakoztunk tizenkét más vezető sör, bor és szeszes ital gyártó vállalattal együtt, hogy erősítsük azokat a törekvéseket, hogy csökkentsük a káros alkoholfogyasztást öt kulcsterületen világszerte.

Ezen elkötelezettségek aktív partnereként büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk a ResponsibleDrinking.orghonlap (felelősségteljes alkoholfogyasztás honlapja) indításában 2015 májusában. Az International Alliance for Responsible Drinking – IARD-re (Felelősségteljes Alkoholfogyasztás Nemzetközi Szövetsége) alapozva ösztönözzük a felelősségteljes alkoholfogyasztást. A honlap azzal a szándékkal jött létre, hogy a biztonsággal, törvényes és felelősségteljes alkoholfogyasztással kapcsolatos döntések kérdéseit tárgyaló aktuális információk szempontjából segítséget nyújtó egészségügyi állomás legyen. A fogyasztók információkat találhatnak az alkoholos italok különböző formáiról, az alkoholfogyasztás azonnali és hosszútávú egészségügyi hatásairól, valamint példákat arra, hogy mikor kockázatos az alkoholfogyasztás és miért kellene néhány embernek azt választania, hogy ne igyon.

Ez az egyik a számos elkötelezettség közül, amelynek a támogatására büszke a Molson Coors. További információ és a legutóbbi fejlődési beszámoló a gyártói elkötelezettségek oldalán található.

Nézeteink

Eredményesek vagyunk, ha a termékeinket megfelelően fogyasztják. Ezért nagyon világos nézeteink vannak a felelősségteljes alkoholfogyasztás kérdéseiről, amelyeket a továbbiakban ismertetünk. A Molson Coors-nál mindannyiunk számára márkabajnokoknak lenni azt is jelenti, hogy a felelősségteljes alkoholfogyasztásban is azok vagyunk.

SÖRREKLÁMOZÁS

A Molson Coors elkötelezett a felelősségteljes alkoholfogyasztás iránt minden üzleti gyakorlatunkban. A megfelelő törvények és szabályozások alapján csomagoljuk és címkézzük sörünket. Tisztességesen reklámozzuk, adjuk el termékeinket még hozzá minden megfelelő törvény és szabályozás alapján. Célunk az is, hogy elkerüljük azt a félreértést, miszerint megcélozzuk a kiskorú alkoholfogyasztókat vagy megbocsátjuk a túlzott alkoholfogyasztást. Ahogy a globális alkoholirányelvünkben kijelentettük, a törvényben meghatározott életkort betöltött alkoholfogyasztó felnőtteknek reklámozzuk a sörünket, illetve a mértéktartó és felelősségteljes fogyasztást. Szabványaink felhasználnak minden marketing felületet: nyomtatott médiát, rádió- és tévéadásokat, internetet és közösségi médiát. Minden piacunkon követjük a törvényes és önszabályozó követelményeket. A káros alkoholfogyasztás elleni globális közbelépések támogatásán keresztül a hatékony önszabályozást támogatjuk az új piacokon.

Az ipari önszabályozó törvények iratait és szellemiségét követjük, amelyek következetesek a felelősségvállalás iránti elkötelezettségünkkel. Tudjon meg többet a globális elkötelezettségeink áttekintésével.

Ha olyan fogyasztó, akit nyugtalanít a reklámozásunk és marketingünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

FELELŐSSÉGTELJES FOGYASZTÁS

Hiszünk a felelősségteljes fogyasztás oktatásában és reklámozásában. További információért látogasson el a ResponsibleDrinking.org honlapra.

Alkoholfogyasztás és vezetés

Az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés komoly probléma a világ nagy részén. Ha inni szándékozik, arra bátorítjuk, hogy tervezzen egy másik lehetőséget ahelyett, hogy maga vezet. Sohasem kellene vezetnie, amikor ittas. Ha pedig valaki társaságában van, aki vezetni akar, de túl sok alkoholt fogyasztott, legyen jó barát és segítsen neki választási lehetőséget és biztonságos hazautat találni.

Az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés elleni intézkedések magukban foglalják a büntetőtörvényeket és azokat a hivatali eljárásokat, hogy az ittas sofőröktől elvegyék az engedélyeket. A Molson Coors támogatja a hatékony ittas vezetés elleni szankciót a fennálló piacainkon. A káros alkoholfogyasztás elleni globális közbelépések támogatása által azért dolgozunk, hogy kiterjesszük ezeket a bizonyított alkalmazásokat az új piacokra.

Kiskorúak alkoholfogyasztása

Semmilyen körülmények között nem akarjuk, hogy a termékeinket kiskorúak fogyasszák. A fiatalok alkoholfogyasztásának sajátos egészségügyi és társadalmi kockázatai lehetnek. Támogatjuk azoknak a törvényeknek a bevezetését és alkalmazását, amelyek illegálissá teszik a kiskorúak számára történő eladásokat és vásárlásokat. Ugyanakkor felismerjük a szülők, más befolyásoló felnőttek, idősebb testvérek meg barátok döntő fontosságát annak biztosításában, hogy csak a törvényben meghatározott életkort betöltött alkoholfogyasztók tudják megvásárolni és fogyasztani termékeinket. Hogy többet megtudjon a kiskorúak alkoholfogyasztásának okairól és megelőzéséről, kattintson ide.

Az alkohollal való visszaélést célzó programok

Még azokon a helyeken is vannak alkohollal való visszaélési problémák, ahol ésszerű kormányzati szabályozás és adózás van. Néhányan azt javasolták, hogy erre a válasz a további adóemelés és az ellenőrzések, de ez a megközelítés előre meg nem fontolt és negatív következményeket eredményezhet, mint például tiltott gyártást vagy csempészetet.

Emiatt az alkoholirányelv-szakértők azonosították célzott beavatkozások skáláját (ésszerű ellenőrzésekkel kombinálva), amelyek megvalósíthatóak és hatékonyak a káros alkoholfogyasztás csökkentésében. Kormányokkal, közegészségügyi szervezetekkel és az ipar más résztvevőivel szövetkezve dolgozunk a piacainkon, hogy azonosítsuk a kulcsfontosságú gondokat és aztán kiválasszuk a problémákat célzó, megfelelő intézkedéseket.

Mértéktelen alkoholfogyasztás

Hatalmas mennyiségű alkohol fogyasztása rövid idő alatt veszélyes. Nyilvánvaló eredménye a részegség, de a mértéktelen alkoholfogyasztás komoly egészségügyi és társadalmi problémákhoz is vezethet. Míg nincs jóváhagyott meghatározás a “mértéktelenre”, világszerte létezik néhány fogyasztó között a szélsőséges alkoholfogyasztásnak e formája.

Sörfőzőként a Molson Coors azért dolgozik, hogy csökkentse a túlzott alkoholfogyasztást számos módon. A saját munkaerőnkkel kezdjük, világos irányelvvel és számítunk a felelősségteljes alkoholfogyasztásra és szórakozásra. Kibővítjük ezt az elvet a reklámozási és marketing irányelvünkre, hirdetve a fogyasztóinknak a kizárólagos felelősségteljes alkoholfogyasztást. Végül támogatjuk a hatékony programokat, amelyek segítenek az embereknek, hogy jó döntéseket hozzanak az alkoholfogyasztásukkal kapcsolatban.

Bárkit, aki túl sok alkoholt iszik, arra ösztönzünk, kérjük, hogy csökkentse a fogyasztását. Valamint azokat, akik nehéznek találják ezt, keressenek fel egy orvost vagy lépjenek kapcsolatba az alkoholisták közösségi támogató csoportjával.

Alkoholfogyasztás és terhesség

Ha terhes vagy terhességet tervez, kérjük, ne igyon. Arra bátorítjuk, hogy beszélje meg orvosával, hogy mit egyen és igyon, valamint hogyan vigyázhat egészségére. Ha többet szeretne tudni az alkoholfogyasztásról és a terhességről, kattintson ide.

Alkoholfogyasztás és kockázatos tevékenységek

Míg az alkoholfogyasztás sok ünneplés és társadalmi tevékenység része, különleges törődés szükséges, amikor azok az alkalmak mentális és fizikai képesség nagy fokát igénylik. Az alkoholfogyasztás az olyan tevékenységek előtt, amelyek kockázatokat foglalnak magukban, mint például a sportok, úszás, csónakázás és egyéb tevékenységek, csökkentheti az ítélőképességet és koordinációt is, kockáztatva a saját és mások biztonságát. Ha az ivást választja e kockázattal járó alkalmak előtt, arra kérjük, hogy halassza későbbre a felelős ünneplést.

FELELŐSSÉGTELJES KISKERESKEDELEM

A Molson Coors söröket a fogyasztók különféle kiskereskedelmi értékesítési helyeken vásárolják meg a helyszínen (pl.: éttermekben, bárokban, kocsmákban, sportesemények és koncertek helyszínein) vagy elvitelre (pl.: ABC-áruházakban, kisboltokban, italboltokban). A Molson Coors termékünket ezeknek a kiskereskedelmi fogyasztóknak vagy közvetlenül vagy közvetítő hálózatokon keresztül adja el. Ennek eredményeképp jellegzetesen nincs ellenőrzésünk afelett, hogy hogyan szolgálják fel vagy adják el a termékünket.

Ugyanakkor hiszünk abban, hogy a felelősségteljes kiskereskedelem fontos szerepet játszik a kiskorú és felelőtlen alkoholfogyasztás csökkentésében. A képzett kiskereskedők biztosíthatják, hogy az alkoholtermékeket csak olyan fogyasztóknak adják el, akik a törvényben meghatározott életkort elérték és nem adják el ittas fogyasztóknak. A képzett személyzet lehet az ittas fogyasztók által okozott első védelmi vonal a züllés ellen. A felelősségteljes kiszolgálás alkalmazása magában foglalva a víz és étel hozzáférhetőségét, a biztonságos üvegáru és a biztonságos hazaút szolgáltatások is segíthetnek a problémák csökkentésében.

Társulunk a fogyasztóinkkal, hogy bátorítsuk az eladó és felszolgáló felelősségvállalását a világon. Programokat, támogató képzést és tájékoztató anyagokat biztosítunk (ahogy a helyi törvény és szabályozás engedi), hogy márkáink örömét pozitív élménnyé tegyük.

FELELŐSSÉGTELJES SZÓRAKOZTATÁS ÉS KISZOLGÁLÁS

Míg az engedélyezett üzleteknek és kocsmáknak törvényes követelményei vannak a felelősségteljes kiszolgálás terén, mindannyiunk követheti a jó alkalmazást. A Molson Coors márkák alkalmak széleskörű változatosságába illenek, de az alkalom középpontjában nem az alkoholfogyasztásnak kellene lennie. Bizonyosodjon meg arról, hogy elérhetőek alkoholmentes italok, szolgáljon fel ételt az italok mellett és mutasson példát Ön is a felelősségteljes alkoholfogyasztásra. Tervezze meg, hogyan fog mindenki hazajutni biztonságosan és mindenek felett szórakozzon remekül!

CÍMKÉZÉS ÉS FOGYASZTÓI INFORMÁCIÓ

Célunk, hogy megadjuk az alkoholtartalmat, táplálkozási és allergén információkat minden egyes termékünkről vagy a weboldalainkon vagy a címkéken keresztül. Ahol a kormányok elvárják vagy kérik, a címkéink az előírt nyelven tartalmazzák az egészségügyi kockázatokat. Hiszünk abban, hogy a legjobb, ha a részletesebb információ elérhető a közegészségügyi képviseletek, különleges csoportokat célzó (mint például terhes nők), speciális programok és minden egyes alkoholfogyasztót ismerő orvosok által.

ENGEDÉLYEZÉS ÉS ADÓZÁS

A Molson Coors támogatja az alkoholgyártás és eladások engedélyezését, valamint a sörre és más alkoholos italokra ésszerűen kivetett adókat. Támogatjuk az alkoholfogyasztó életkorra vonatkozó törvények létrehozását és az ittas vezetés törvényes korlátozásait. Hiszünk abban, hogy a túlzott szabályozásnak és adóknak vannak előre meg nem fontolt és negatív következményei.

Abban is hiszünk, hogy míg az alkoholos italok minden kategóriájának vannak velejáró kockázatai, a nagyobb alkoholkoncentrációjú italok további kockázatokat hordozhatnak magukban, amelyek indokolhatják a nagyobb arányú adókivetést. Támogatjuk a társadalmilag felelősségteljes árképzési mintákat azokon a piacokon, ahol a túlságosan olcsó alkoholtermékek reklámozása zajlik.

GLOBÁLIS PARTNEREK

Mivel globális partnerekkel dolgozunk, befolyásunk még nagyobb. További részletekért keresse fel az International Alliance for Responsible Drinking-et (Felelősségteljes Alkoholfogyasztás Nemzetközi Szövetségét).